Image Effect

Bar vas očekuje

NE PROPUSTISTE DA POSETITE
...
ZNAMENITOSTI BARA U KOJE ĆETE SE ZALJUBITI NA PRVI POGLED

znamenitosti

STARI BAR

Želite da se vratite vekovima unazad i vidite kako je izgledao Bar u prošlosti? Stari Bar je kulturno i istorijsko nasleđe grada Bara i udaljen je oko 4 km od mora.
Gledajući starobarsku tvrđavu i čaršiju, za trenutak zatvorite oči i zamislite kako je izgledao život u Baru pre mnogo vekova. One svedoče o burnoj prošlosti Bara i omiljena su destinacija mnogih turista koji svoje letovanje u Crnoj Gori provode u Baru i okolini.

Znamenitosti

AKVADUKT

Dolazite u Bar i okolinu i želite savršenu razglednicu koja će upotpuniti vaše letovanje u Crnoj Gori? Akvadukt u blizini Starog Bara je idealna prilika!
Izgrađen je između 16. i 17. veka i u njegovu čast je zasađeno 1000 stabala masline! Potpuno je obnovljen nakon zemljotresa 1979. godine i nezaobilazni je deo turističke ponude Bara i okoline.

znamenitosti

SAHAT-KULA

Sahat-kula je srednjevekovni spomenik, ali ne baš običan. Zašto? Zato što je na kuli još 1753. godine postavljen sahat (sat) koji radi i potpuno je ispravan!
Ako obilazite Bar i njegove znamenitosti, a nemate sat pri ruci ili izgubite pojam o vremenu, sat na Sahat-kuli će vam pokazati tačno vreme!
Sahat-kula je pretrpela ozbiljno oštećenje u zemljotresu 1878. godine, ali je obnovljena i danas svedoči o srednjevekovnoj istoriji Bara.

znamenitosti

STARA MASLINA

Zamislite drvo koje je staro preko 2200 godina, dva puta stradalo u požarima ali se oporavilo i još uvek rađa masline? Upravo to je Stara Maslina: ponos čitavog Bara.
Stablo Stare Masline je najstarije od svoje vrste u Evropi i jedno od najstarijih na svetu. Zaštićeno je zakonom i proglašeno spomenikom prirode 1957. godine.
Stara Maslina je izuzetno privlačna za posetioce Bara i okoline i svake godine sve više turista koji provode letovanje u Crnoj Gori poseti ovo čudo prirode.

znamenitosti

MASLINJAK DŽIDŽARIN

Znate ono što kažu da se do najlepših mesta dolazi uz malo muke? Maslinjak Džidžarin je jedno od takvih, predivnih mesta do kojih se ne može doći
automobilom, već isključivo peške. Ali, svaki korak pešačenja itekako vredi.
Zašto?
Zato što je maslinjak Džidžarin jedan od najvećih, najlepših i najvrednijih maslinarskih kompleksa u Baru i okolini.
Nalazi se na par stotina metara od zidina Starog Bara i do njega se dolazi isključivo peške, starom kaldrmom koja vodi kroz maslinjake.
Maslinjak Džidžarin je jedno od onih mesta koje vas ostavlja bez daha i koje se mora posetiti, ako letovanje u Crnoj Gori provodite u Baru i okolini.

ZNAMENITOSTI

KESTENOVA ŠUMA

Odlučili ste da razgledate predivnu prirodu Barske regije i krenete čuvenom panoramskom rutom “Između dve čarobne obale, koja gleda na more, prolazi planinom Rumijom i ide sve do Skadarskog jezera?
Kestenova šuma se nalazi u naselju Livari i idealno je mesto za predah od vožnje ili za izlet koji se ne zaboravlja!
Većina stabala kestena su stara preko 100 godina. Doživite prirodu Bara na najlepši način i učinite vaše letovanje u Crnoj Gori jednim od onih koje ćete dugo prepričavati!

ZNAMENITOSTI

VINOGRADI I
VINSKI PODRUMI

Da li znate da se vinove loze u Crnoj Gori uzgajaju još iz predromanskog perioda, vekovima i vekovima unazad?
Postoji još jedna zanimljivost o uzgajanju vinove loze: kralj Nikola je još tokom 19. veka uveo zakon po kome je svaki mladoženja, ako je iz vinogradarskog kraja Crne Gore, pre stupanja u brak morao da zasadi od 10 do 100 čokota vinove loze!
Ovakve zanimljivosti govore o slavnoj tradiciji vinogradarstva u Crnoj Gori i predstavljaju razlog više da posetite mnogobrojne vinograde i vinske podrume.

ZNAMENITOSTI

ZAVIČAJNI MUZEJ

Kako su Crna Gora i Bar izgledali u vreme kralja Nikole? Osetite delić istorije i posetite Zavičajni muzej, nekadašnju letnju rezidenciju kralja Nikole, a današnji istorijski simbol grada Bara.
Zavičajni muzej se nalazi pored mora. Sadrži Veliki dvorac, Mali dvorac, kulu stražara i kapelu.

Ono što ga čini posebnim je prelep park, jedan od najlepših na crnogorskoj obali.
Sve to čini Zavičajni muzej mestom koje se ne propušta kada provodite letovanje
u Crnoj Gori
.

ZNAMENITOSTI

SKADARSKO JEZERO

Kako da letovanje u Crnoj Gori upotpunite na najbolji način? Posetite Skadarsko
jezero
i uživajte u porodičnoj turi brodićem!
Na samo sat vremena od Bara, nalazi se predivno Skadarsko jezero. Dugo je 50 km, široko 14 km i ima da pruži mnogo toga.Bogat biljni i životinjski svet, živopisna naselja, jedinstvene biljke koje rastu samo na Skadarskom jezeru, kulturno-istorijski spomenici…sve to možete doživeti uz organizovane ture brodićem po jezeru.
Poseban doživljaj pružaju lokalni specijaliteti: ribe šaran i ukljeva, kao i vino
Vranac.

Pozovite nas odmah na +382 30/350-340 ili nam pišite na Viber/WhatsApp broj
+382 68/446-029 i rezervišite smeštaj za nezaboravno letovanje u Crnoj Gori!

Check Availabity

1 Room , 1 Adult , 0 Children
Rooms
Adults
Childrens